Prodaja rabljenih oblačil, ki so ohranjena se še kako izplača

Všeč mi je ideja, da lahko prodaš stara oblačila, še posebej to pride v poštev, ko so otroci še majhni in oblačila res hitro prerastejo, včasih nekaterih stvari nikoli ne oblečejo in prodaja rabljenih oblačil, tako pride še kako prav. Včasih se nam zgodi, da otrok preraste oblačila, ker je ravno napačni letni čas in tako da nam novo oblačilo ne ostane nekje na podstrešju, ga lahko podamo.

Sama imam prijateljico, pri kateri vidim, da pogosto prodaja oblačila od otrok in tudi sebe. Rada grem na kavico k njej in se z njenimi otroki poigram in ko sem šla nazadnje k njej, se mi je prodaja rabljenih oblačil za otroke prav zamerila, kajti videla sem, da ima njej sin, ki je star 3 leta na kolenih zaščito, ko sem mu želela dati to zaščito dol, ker sva se igrala v hiši na tleh in mi ni bilo jasno zakaj bi to potreboval, prepričana sem bila, da sta bila zunaj in se igrala kakšni šport, me je prijateljica takoj ustavila, naj mu ne dajem zaščite na kolenih dol, ker potem bodo hlače na kolenih obrabljene in jih ne bo morala prodati. Takrat se mi je prodaja rabljenih oblačil res zamerila, enostavno sem bila šokiran kam smo prišli, da omejujemo otroka, ker želimo prodajati njegova oblačila.

Ko je začela razlagati, kako je ta stvar dobra in kje se lahko kupi, enostavno nisem mogla biti tiho in ji rekla, da jaz tega za noben denar ne bi kupila in dala svojemu otoku, briga me prodaja rabljenih oblačil, moj otrok se bo svobodno gibal in ne bo se obremenjeval, da bo uničil hlače in jih zato mama ne bo mogla prodati.

Šokirana sem šla od prijateljice domov in povedala možu, kaj se mi je zgodilo in da se mi je prodaja rabljenih oblačil prav zamerila, ker ljudje ne znajo več živeti življenja, ampak samo gledajo, da bo njihov otrok urejen in zgledal lepo, pripravljeni smo kupovati drage cunje, zato da svojega otroka kažemo, hkrati pa mu ne pustimo svobodne volje igranja, zato pri meni prodaja rabljenih oblačil ne pride več v poštev.