Veste kako izgleda miza za namizni tenis?

Prav gotovo ste jo že kdaj kje opazili, a morda niti niste bili pozorni na to. Miza za namizni tenis je navadno temno zelene barve, na sredini pa jo deli mreža. Tiste profesionalne mize so večinoma zložljive in prenosljive ter iz posebnega materiala. Veliko pa je tudi takih, ki so narejene iz kamna – te se navadno nahajajo v kakem parku ali otroškem igrišču in jih ni moč prestaviti. Te mize navadno nimajo mreže in si jo mora vsak, ki si želi igrati »kakovosten« namizni tenis, prinesti s sabo. Zakaj? Zato, ker ima marsikdo včasih predolge prste. Namizni tenis ali ping pong je igra, ki beleži dolgo zgodovino. Nekateri viri trdijo, da sami začetki le – te segajo skoraj dva tisoč let nazaj in, da izvira iz daljnega vzhoda.  Igra je ime namizni tenis dobila najverjetneje zaradi podobnosti in delnega skupnega porekla s tenisom.  V preteklosti namizni tenis ali ping pong sicer ni bil toliko razširjen, danes pa se je razvil že v pravo pravcato športno panogo, v kateri v sodobnem času tekmuje več milijonov oseb po vsem svetu.

Miza za namizni tenis

Miza za namizni tenis

A to so samo zabeleženi tekmovalci, kje so še vsi tisti, ki se s tem ukvarjajo rekreativno. Pri nas se je namizni tenis dejansko pričel »razvijati« v Prekmurju, saj je bil v Murski Soboti ustanovljen prvi center za igranje ping ponga. Ste vedeli, da je uradno je namizni tenis kategoriziran tudi kot olimpijski šport?

Skratka, namizni tenis je igra, ki sprošča telo in duha. Kljub temu, da ne izgleda zahtevno, je potrebna kondicija in dobršna mera telesne pripravljenosti. Miza za namizni tenis je pa tako ali tako del opreme brez katere pri tem športu enostavno ne gre.

This entry was posted in Miza za namizni tenis and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.